A Bankok újabb szerencsétlenkedése

Kedves Olvasóink!

Ha lenne Banki Szégyenfal ez a hír biztosan odakerülhetne, hiszen az egyik hitelezőnek sikerült olyan szánalmas magyarázkodást előadnia a THM kiszámíthatóságára, hogy talán még számukra is kétségbeejtő lesz azt újra látni.
A mellékelt dokumentum egy folyamatban lévő perben a bank beadványából származó részlet. Vélhetőleg a szerződésben lévő THM nem megfelelő, melynek kiszámítására az átlagos értelmű és képességű adósnak vajmi kevés eszköze van, de A Bank le is írja, hogy program nélkül esélytelen a dolog.

Magyarázkodásában megjegyzi, hogy a folyószámlavezetés költségeivel ebben az időszakban nem kellett számolni, ezért nincs benne. És vajon miért nem kellett vele számolni? Mert akkor még nem jutott eszükbe ugyanúgy, mint az árfolyamrés?

A végén bevonja a buliba a PSZÁF-ot is, biztos, ami biztos. Bár senki sem vitatta a program működésének helyességét, hiszen a program csak azzal képes számítást végezni, amely adatokat megadnak a számára. Ha kifelejtenek ezt-azt, akkor az eredmény az adatokhoz képest jó lesz, csak a törvénynek nem fog megfelelni. És ettől érvénytelen a szerződés, akkor is ha a tényeket elferdítve próbálják védeni a hibáikat.

Ezután a beadvány után, ha a bíróságnak mégis sikerül majd az adós ellen ítéletet hoznia és azt eljuttatják hozzánk, szívesen kitűzzük a Bírósági Szégyenfalra.

A beadvány részlet letölthető itt: Beadvány részlet THM