A számok nem hazudnak

Kedves Olvasóink,

A Budapest Hitel és Fejlesztési Bank által felmondott majd fizetési meghagyásra (FMH) való ellentmondás útján került bíróság elé került az az ügy, melyben a Bank keresetét a bíróság végül elutasította.

Az adóst képviselő szakértőnk (Erdősi Éva) bár pontos számításokkal bizonyította, hogy a szerződés felmondásakor az adós túlfizetésben volt és azt is kimutatta, hogy hibás a THM értéke a bíróságot kizárólag az érdekelte, hogy a devizahiteles (DH) törvényekhez képest van-e bizonyítható eltérés. Ezt az eltérést a számokkal sikerült is kiválóan bemutatni így a bíróságnak lehetősége volt a törvény és egyéb kényszerek mellett az adós javát szolgáló döntést hozni.

Amennyiben a felmondáskor az elmaradt összeg kevesebb, mint a tisztességtelenség miatt visszajáró összeg, akkor az a felmondás nem volt hatályos, ezért a szerződést jelenleg is érvényesnek kell tekinteni!

Kedves adósok, az a helyzet, hogy a mai állapotok szerint a DH törvényekkel minden jogkérdés megoldódott, ezért a bírák mossák kezeiket és halomra lövik ítéleteikkel az adósokat, de amikor az egyetemes érvényű matematika bizonyítását használjuk kénytelenek meghajolni. Figyeljenek oda a számokra a saját ügyükben is!

Az ítélet letölthető itt: 20170519 ítélet BA