A tudásnak ára van

Kedves Olvasóink!

A jó hír előtt egy kapcsolódó észrevételt szeretnénk megosztani. A minap az egyik cikkünknél lévő hozzászólásban az a vád érte az ügyben sikerrel eljáró ügyvédet – törzskönyv kiadási perben – hogy csak “pénzt vett le” a megbízásért, mert a törzskönyvet simán kiadja a pénzintézet/bank levélben történő kérésre is. Két észrevételünk lenne:

1. Valóban vannak pénzintézetek/bankok, akik ezt megteszik, de ott is a megfelelő tartalmú közlés szükséges ehhez. Viszont teljesen biztos, hogy a Merkantil és Lombard semmiféle könyörgésre nem fog meghatódni és az Erste is tartja magát.
2. A hozzászóló úgy gondolja, hogy az ügyvédeknek minimum “illik” ingyen adni a szolgáltatásokat. Nos akkor, kérjük azon magánszemélyek/vállalkozások jelentkezését, akik teljesen ingyen adják a munkájukat/szolgáltatásaikat, mert egészen biztosan sokan igénybe vennék azt. Szívesen közzétesszük az ingyen dolgozók névsorát, elérhetőségeiket!

Hagyjuk meg az egyénnek a felelős döntés lehetőségét arról, hogy megbíz egy ügyvédet a saját ügyében vagy nem. Vélhetőleg mindenki el tudja dönteni, hogy nekivág-e egyedül a harcának, vagy inkább megfizeti a segítséget. Vagy holnaptól majd magunknak operáljuk a vakbelet is?

A fentiek ismeretében ezért duplán jó hírnek számít, ha a fenti bankok valamelyike ellen sikerül megnyerni a törzskönyv kiadása iránti pert. Szerencsére jókedvünkről most is gondoskodott dr. Gerencsér Éva ügyvédnő, mert a Merkantil ellen is megnyert egy pert múlt héten, amikor is a bíróság kötelezte a bankot a törzskönyv kiadására!

Gratulálunk! 🙂