AXA Bank kontra 5.400.353,- Ft

Kedves Olvasóink!

2014. június elején másodfokon veszített el az AXA Bank, egy ellene – végrehajtás megszüntetése íránt – indított pert és ugyanezzel a lendülettel 5.400.353,- jó magyar forintot is.

A pert azért veszítette el, mert az eljáró tanács a korábbi elsőfokú ítéletet megváltoztatta és megállapította, hogy a kölcsönszerződés melyre a bank követelését alapította valójában semmis. Semmis szerződésre pedig jogot alapítani nem lehet, így végrehajtani sem. A szerződés semmisségét az árfolyamrés mértékének, mint a szerződéshez kapcsolódó költségelemnek a hiánya okozta.

A több, mint 5 millió forintot pedig azért veszítette el, mert a bíróság – gondos számítás után – ennyire értékelte az perben eljárók költségeit, az ügyvédek munkáját és az törvény szerinti illetékeket. Az AXA Bankot érintő váratlan kiadás miatt annyira nem fáj a szívünk, de azt meg kell jegyeznünk, hogy a végrahajtási költségeket részletező dokumentumokat szívesen górcső alá vennénk, mert a számokból el sem tudjuk képzelni, hogy ezekért az összegekért mekkora munkát végezhettek, hiszen ma egy hónapi munkért a garantált bérminimum 118.000.-Ft. Talán egy cikket azért rászánunk majd 🙂

42.Pf.641537.2013.8.tvszek.vh.megszunt.axa.dantesz

Gratulálunk az 1000. ügyvédi irodának a sikerhez! 😀