Az erőltetett hitelkártyák sorsa

Kedves Olvasóink!

A Fővárosi Törvényszéken a per tárgya egy gépjárművásárláshoz kapcsolt hitelkártya szerződés érvényessége volt. Bár a bíróság nem mondta ki, hogy nem jött létre a szerződés, viszont álláspontja szerint a felperes – jelen esetben a Budapest Bank – bizonyítási terhe volt azt igazolni, hogy a szerződés létrejött, de a rendelkezésre álló iratok alapján ez nem volt megállapítható, így a további védekezéseket már nem is vizsgálva elutasította a keresetet.

Jelen esetben az eljárás jogi képviselő részvétele nélkül indult, melynek kezdetekor az alperes önmagát képviselte levelező tagozaton. A másodfokú eljárásba belépő ügyvédi iroda szakértő munkájának köszönhető a siker. Ez a tendencia más ügyekben is megtapasztalható. Ezért felhívjuk minden perelni szándékozó figyelmét arra, hogy mérlegelje a perben jogi képviselő bevonásának szükségességét.

Külön öröm számunkra, hogy ezekről a tömegesen a fogyasztókra erőltetett hitelkártyás tartozásokról is bebizonyosodik szép lassan, hogy a szabályok nagy részét be nem tartva kerültek értékesítésre, melyből az elképesztő méretű kamat és költségek miatt sok család sajnos a mai napig sem tudott még kikászálódni.

A felperesek érdekeit dr. Léhner Ügyvédi Irodából dr. Mándli Ádám ügyvédjelölt képviselte sikeresen.

A teljes ítélet letölthető innen: 67.Pf.635.016-2015-6.hitelkertya.Bp.Bank.dr.Mandli

Gratulálunk! 🙂

Ügyvédek elérhetősége az Ügyvédlista menüpontban