Baljós árny

Kedves Olvasóink!

A végrehajtási eljárás miatti fenyegetettség még mindig rengeteg család életét teszi kiszámíthatatlanná. A végrehajtási procedúrák, melyekben az adósok megélik azt a kétségbeesett érzést, hogy akár az egész életük munkája fog odaveszni a lakhatásukkal és a teljes egzisztenciájukkal együtt, könyörtelenül halad a maga útján. Az eljárások biztonságáról a hatalmi ágak szoros kartellben gondoskodnak, melynek felügyeletét vélhetőleg a bankok látják el. Nem számít, hogy generációs örökségekből forgatnak ki, hogy visszadobnak a nullára, vagy éppen a gyermekek jövőjét veszik el, a hatalmi elit érdekeinek kell megfelelni. A deviza alapú hitelezés “legális” vagyonelkobzás. Erre nincs más magyarázat. Az ország vezetése ezt bebizonyította. És még nincs vége, újabb baljós árny borul az adósok fölé.

Az új Polgári Perrendtartás 2018.01.01-én lép hatályba.

Azok az adósok, akiknek érvénytelenségi, elszámolási perük van folyamatban, de még nincs végrehajtási eljárás per ellenük, az ő esetükben az már minden bizonnyal az új Polgári Perrendtartás hatálya alá kerülve fog megindulni.

A változás azt jelenti, hogy a folyamatban lévő elszámolási perek a régi Pp. hatálya alá tartoznak, amely január 1 után már nem érvényes, tehát hivatkozni sem lehet rá, az új Pp. rendelkezései pedig nem teszik lehetővé a végrehajtás felfüggesztését, vagyis az adósoknak nincs a végrehajtás ellen jogorvoslati lehetőségük, illetve csak nagyon korlátozottan.

A problémát felvető kérdés december 5-én benyújtásra került, melyet elolvashatnak itt: K/18776 Az alábbiak szerint tervezik-e az új Pp. módosítását a végrehajtási eljárások tekintetében?

K/18776 (pdf)

A válaszadási határidő 2017. december 20.

Ön szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter válasza az adósok javára rendezi a helyzetet? Szavazzanak Facebook oldalunkon; HitelSikerek