Családi üzelmek?

Kedves Olvasóink!

A Szégyenfal 6. Szeged kitett magáért cikkünkben olvashattak egy olyan ítéletről, mely a Szegedi Törvényszéken dr. Némethné dr. S.A. hozott.

forrás: www.szegedma.hu

Az interneten egy korábbi HVG cikkre bukkantunk, mely arról szól, hogy bírósági korrupciói miatt elítéltek néhány bírót. A cikket elolvasva megtudhatjuk, hogy egy Nyíregyházi és egy Szegedi bíró ellen született elmarasztaló ítélet. A Szegedi bíróra nevére irányult figyelmünk: “A másik említett ügy vádlottja, Németh Norbert a Csongrád Megyei Bíróságon volt tanácselnök, később a büntető ügyszak csoportvezető bírája, 2011-ben pedig néhány hónapig a büntetőkollégium megbízott vezetője is volt. Korrupciós bűncselekmények miatt 2011 karácsonyán vették őrizetbe, azóta nem is tárgyalhatott. Némethet első fokon vezető beosztású, hivatalos személy által üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében találták bűnösnek, amiért 10 év börtönbüntetést kapott és 8-8 évre eltiltották a közügyektől és a jogi foglalkozás gyakorlásától. A közokirat-hamisítás vádja alól viszont felmentették.” (forrás: Bírák rács mögött: irányított ítéletek)

forrás: www.privatkopo.hu

Németh Norbert és bár a Németh név gyakorinak mondható, ettől még lehetséges, hogy a korábbi cikkünkből letölthető szégyenfalra érdemes ítéletet hozó bírónő neve dr. Némethné dr. S.A. és a büntetését töltő Németh Norbert házastársak. Természetesen közvetlen információink nincsenek arról, hogy a két bíró valóban férj és feleség-e, de ha mégis, akkor elgondolkodhatunk azon, hogy a Szégyenfalra kerülő ítéletben foglaltak milyen (valós vagy irányított, esetleg mindkettő) bírói meggyőződésből fakadtak. Családi üzelmekben ugyanis bármi megtörténhet, de ezt döntsék el Önök.

A Szegedi Törvényszék 2015. évi ügyelosztási rendjében Németh Norbert korrupció vádjával jogerősen elítélt volt bíró így szerepel:
“Dr. Németh Norbert törvényszéki tanácselnök jelenleg a munkavégzés alól mentesítve, mentesítésének megszüntetése után később meghatározott célfeladatokat lát el.” (14. oldal)

Nos, nem tudjuk mit ért “célfeladatok” alatt a bíróság, de tény, hogy ez még legalább 15 év múlva lesz esedékes és bízunk benne, hogy akkorra olyan fejlődést ér el az országban a jogállam valósága, hogy azok a bírók, akik valaha csak a gyanújába is kerülnek a korrupciónak, a befolyásolásnak azok számára a bírói pulitus csak elvesztegetett múlt lehessen.

A bírósági korrupcióról korábban megjelent és újraolvasásra érdemes néhány cikk:
Jog és jogtalanság – Korrupció a bíróságokon

Bírák rács mögött: irányított ítéletek

A korrupció a bíróságokat is behálózta