Döglött akták

Kedves Olvasóink!

Siker, siker és siker! Most a Fejér Megyei Főügyészség szerzett magának piros pontot azzal, hogy a vonatkozó törvényt helyesen értelmezte és melynek következtében a Lombard Lízing Zrt. az adós elleni feljelentését elhelyezheti a “döglött akták” mappában.

A Lombard társasága egyre nehezebben értelmezi a törvényeket. Már ott elégtelen osztályzatokat gyűjtött, amikor deviza alapú hitelezésbe fogott, hiszen – mint az ma már világos mindenkinek – a szerződéseket képtelen volt a hatályos törvények betartásával elkészíteni. Újabb körmösöket érdemelt volna, amikor a casco díjakat is devizára váltotta és bár a körmös elmaradt, de helyette kapott az MNB -től  egy kedves hangú levelet valamint egy 20 milliós büntetést is nagy megelégedésünkre. Erről bővebben itt olvashat. De az ilyen nagyhatalmú vállalkozások – mint a Lombard is – nem férnek a bőrükbe, ezért nem riadnak vissza a büntető eljárás kezdeményezésétől sem. Ezen igyekezetükben “tartozás fedezet elvonásának a büntette” miatt tesznek feljelentést a rendőrségen azon adósok ellen, akik a gépjárműveiket nem hajlandóak visszaadni.

Nagy szerencse, hogy a törvény világosan fogalmaz és még nagyobb szerencse, hogy senki sem próbálja meg kicsavarni az értelmét, ezért értékelhetjük többszörös sikernek az ilyen eseményt.

dr. Lang Norina ügyvédnő és csapatának köszönhetjük a Lombard Lízing Zrt. “döglött aktáinak” szaporítását.

Határozat letöltése innen: Főügyészség határozat fedezet elvonás Lombard

Gartulálunk! 🙂