Első fokon átjutott az ügy, MKB-Euroleasing ellen

Kedves Olvasóink!

Ítéletek kerestetnek felhívásunkra már több közzétehető ítéletet is kaptunk, melyből most egy az MKB-Euroleasing elleni elsőfokú pernyertességről szóló ítéletet adunk közre. Az adós levelében összegezte az ügyet, melyet változtatások nélkül közlünk, és az ítélet is letölthető, melyben megjelölte a fontosnak vélt mondatokat.

!!FONTOS!! Továbbra is várjuk az ítéleteket és kérjük, minden esetben mellékeljenek rövid összefoglalást és beszámolót a tárgyalásról is (ha van).

“A mellékletben megtalálják az alig 3 hetes bírósági ítéletet, melyet egy deviza alapú (CHF) autóhitel kapcsán hozott a Bp. II-III. ker. Járásbíróság.
Sajnos nem tudott jogerőre emelkedni, mert a bank az utolsó napon fellebbezett, aminek a tartalma még nem ismeretes számunkra.

Röviden a lényeg:  MKB Bank Euroleasing Autóhitel Zrt. 2007-ben CHF alapú autóhitelt adott a férjemnek. 9 évig fizettük, a 2016.06.02-án esedékes törlesztő-részletet már nem fizettük be.
Az ítélet több helyen is sántít, így nem nagyon bánjuk, hogy a Bank fellebbezett.
Nem értem, hogy miért lényegtelen dolog az, hogy szerződés és PSZÁF bejelentés nélkül köt valaki szerződést (az autókereskedő), helyez ki hitelt. Nem egy kg. kenyér tovább-értékesítéséről beszélünk! Ha a bejelentés (engedélyezés) nem is olyan lényeges, akkor miért van egyáltalán rá szükség? 3-4 éve még ezért semmissé tettek szerződéseket!
Nem értem, hogy miért Ft. kamatlábbal számolt a Bírónő, holott Ő maga mondja ki az ítéletben, hogy a deviza alapú szerződés minden kétséget kizárólag létrejött?
Ha a mi ráutaló magatartásunk érvényessé tette az álképviseletet (bár az akarattal nem volt gond), akkor az deviza alapú hitelre irányult, pont az alacsonyabb kamat és törlesztő-részlet miatt és nem a magasabb Ft. hitelre. Ő pedig úgy dönt, hogy Ft. kamattal kell elszámolnunk? Miért is?

Ami miatt végül is érvénytelenné nyilvánították a szerződést:
Nem volt meghatározva devizában a kölcsön összege és nem volt kiszámítható a havi törlesztő részlet.

Akinek 2007-ben kötött MKB-s szerződése van, nézze meg tüzetesen az ÁSZF III.2.1. pontját, keresse az Erk és kkm. rövidítést. Ha nem találja csak a képletben, akkor érveljen ezzel a tárgyalás során.”

Letölthető ítélet: MKB-Euroleasing II. III. Kerületi Bíróság

Köszönjük a küldést, a sikerhez gratulálunk és reméljük a másodfok ugyanilyen sikeres lesz, melyről természetesen várjuk a beszámolót majd!