Etikai állásfoglalások

Kedves Olvasóink!

A Bíróság weboldalán Etikai állásfoglalások alatt találhatunk néhány dokumentumot, melyeknek tartalma érdekes, némely esetben szórakoztató is lehet. Vidámságot az 1/2016-os etikai állásfoglalás okozott, hiszen több, mint viccesnek tűnik a bíróság épületében zajló személyes kis sérelmekről, komolynak tűnő etikai állásfoglalást olvasni. Érdekesnek pedig a 3/2016-os és 4/2016-os etikai állásfoglalást találtuk, mert ebben bírókat azért marasztalnak el, amiért közérdekű témák közzétételét támogatták közösségi oldalon.

Szintén érdekesnek találjuk azt, hogy olyan (fő)bírák ellen semmiféle etikai kifogást nem emel senki (legalábbis mi nem találtunk ilyet), akik a devizás ügyeket képviselő kollégáikat pejoratív, a közvéleményt is felháborító módon minősítik. (Ha valaki nem tudná, miről van szó: Gondolkodjunk együtt, hogy ki számít jogásznak, avagy nyílt levél dr. Wellmann Györgynek)

Az ilyen szelektív etikai állásfoglalásoknak tehát nem lehet sem súlya, sem jelentősége, sokkal inkább újabb bizonyíték arra, hogy a bíróságaink már csak a hatalmi elit eszközei.

Az oldalunkon a Bíróság menüpontban is elhelyeztük a dokumentumokat, hogy később is elérhetőek legyenek.

Jó szórakozást!

A vastagon szedett betűvel írottak általában linkek, a  megtekintéshez rá kell kattintani.