FHB: a félretájékoztatásnak ára van!

Egy érdekes ügy tárgyalása történt a héten, melyet dr Madari Tibor ügyvéd úr közbenjárásával meg is nyert az ügyfél (egyelőre még csak elsőfokon).

2012 januárjában az ügyfél igénybe szerette volna venni a kedvezményes végtörlesztési lehetőséget. A bank információi alapján átutalt 18,5 millió forintot. Két nap múlva érdeklődésére a banki ügyintéző elmondta, hogy még 15ezer forint hátraléka van, ezt természetesen befizette, és várta a banki értesítést a végtörlesztésről. Ehelyett azonban február közepén arról értesítette őt a bank, hogy mivel 40ezer forint hátraléka volt, nem sikerült a végtörlesztése! Természetesen a bank nem ismerte el a hibáját, a jóhiszemű ügyfél félretájékoztatását, sőt azóta a mai napig hónapról hónapra vonja ebből a tőkéből az esedékes – kamatokat is tartalmazó – törlesztőrészleteket.

A bíróság tegnap ítéletével kötelezte az FHB-t a 2012.január 31.-i állapotok szerinti végtörlesztésre, a törvény által biztosított 180 Ft-os árfolyam alkalmazásával, az azóta levont összegek jóváírása mellett.

Gratulálunk!