Gondolatok – MI

Kedves Olvasóink!

A sajtó hónapok óta attól hangos, hogy mennyire jól járunk MI, a deviza alapú hitelezés “áldozatai” a kormány intézkedéseinek köszönhetően. A média tálcáján olyan inyencségeket tálalnak, mint pl. Devizahitelesnek lenni jó lesz vagy Neszenektek forinthitelesek  de egyesek odáig is merészkednek, hogy ajándéknak minősítik a saját pénzünket, mint ebben a cikkben is Többmilliós ajándékot kapnak a kormánytól a devizahitelesek.

Nos van egy jó hírünk! Amiről az újságok és a televizió híradásai beszélnek az NEM IGAZ! És az ok is egészen egyszerű.  Nem MI vagyunk bajban! Nem MI vagyunk alárendelt helyzetben! Nem rajtunk kell segíteni!
Bajban a bankok vannak azért, mert olyan szerződések ezreit kötötték meg, melyek tulajdonképpen nem többek a múlt heti étlapnál a kifőzdében. Bajban van a felügyeleti szervük (volt PSZÁF, most MNB), mert az ajánlásaik és a felügyeleti tevékenységük olyan hasznos volt, mint vászontarisznyán a lakat. Bajban vannak a bíróságok, mert nem képesek megőrízni azt a függetlenséget, melyet az esküjük szerint kellene. És a legnagyobb bajban a kormány van, mert hibát hibára halmozva úgy vezeti ki az országot a jóléti államok sorából, hogy a talán a saját magát körülvevő hamis pompától észre sem veszi azt. Segítségre ezért ők szorulnak és nem MI.

MI – a deviza alapú hitelezés résztvevői – nem szerettünk volna mást, mint biztonságban élni. Bizni abban, hogy a minket körülvevő társadalom nem fog cserbenhagyni és a benne működő gazdasági folyamatok az állampolgárok javát szolgálják. Ezért különösen fájó azt olvasni, hallani naponta, hogy meg fognak minket segíteni, úgy hogy elméletileg MI sosem voltunk bajban…

 Az idézett cikkek forrásai: origo.hu; index.hu; hvg online