Gordiuszi csomó megoldva

Kedves Olvasóink!

A XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon dr. Lajos Sándor ügyvédjelölt sikeres bizonyítása mentén az Erste Bank által indított végrehajtási per megszüntetésre került. Az ügyben ez volt az első tárgyalás, ahol a bíróság az igen egyhangú jogszabályi környezet ellenére is megítélte a megszüntetést.
Az esetet “Gordiuszi csomóként” is említhetnénk, mert annak ellenére, hogy a polgári kollégium mindent elkövet, hogy a szerződéseketgordiuszi csomó ne lehessen érvénytelenné nyilvánítani, mégis még mindig maradnak szerződéses érvénytelenségi okok. Ebben az esetben is úgy tűnt, hogy a legutóbbi jogegységi határozat után már megoldhatatlanná válik az eset, ám azt egy váratlan húzással megoldotta az ügyet képviselő ügyvédjelölt, aki egyébként dr. Olsavszky Pétert helyettesítette az ügyben.

Általában elmondható az is, hogy a sikerhez a bíróság pozitív (értjük ez alatt a hivatásának és nem a kenyéradó gazdának való alárendeltséget) hozzáállása is elengedhetetlen, mert lehet akármilyen képzett az ügyvéd és lehet akármennyire is érvénytelen a szerződés, ha a bíróság úgy dönt, hogy érvényes, akkor nincs apelláta, mehet mindenki panaszra a sóhivatalba. Mert jelenleg ez a Magyar Jogállami forma valósága, meg amúgy is, a bírót ugyan ki vonhatná felelősségre?

Gratulálunk! 😉