Közfelháborodjunk mi devizások is!

Kedves Olvasóink!

Ezt a weboldalt azért hoztuk létre, hogy a deviza alapú kölcsönszerződésekben született ítéletek mindenki számára elérhetőek legyenek, így azokhoz is eljuthatnak olyan információk, mely útmutatóul szolgálhatnak a saját ügyükre nézve is.

Az elmúlt időszak eseményei azonban a peres eljárásokat teljes egészében megszüntették, igaz felfüggesztésnek hívják, de mindenki számára világos, hogy a kormány befejezettnek tekinti a folyamatban lévő eljárásokat és újabbakra szinte nulla esélyt hagyott.

Ennek mentén azoknak a családoknak a ezrei, akik még hittek a jogállami rendben és abban, hogy a bíróságok független ítélkezése mentén tisztázni tudják a kölcsönszerződésükben hemzsegő törvénytelen kikötéseket, most hidegzuhanyként a nyakukban kénytelenek tűrni egy kötelezően előírt, törvénybe foglalt kimenetelt.

A hitelsikerek oldal nem akar politizálni továbbra sem, de az elmúlt években egyszerűen nem figyeltek eléggé a szavunkra, amikor a deviza alapú hitelezés mentén próbáltuk felhívni a figyelmet arra, hogy veszélyben vannak a jogaink. A “devizások” csak egy szegmense annak a sok problémának, mely végül országos elégedetlenséget váltott ki az állampolgárokból. Ennek az elégedetlenségüknek adnak hangot majd hétfőn 18 órától a Kossuth téren.

A “devizások” is számtalan kisérletet tettek különböző megmozdulásokkal, hogy egységesen fellépjenek az őket ért igazságtalaságok ellen a jogállam mellett, de valamiért ez mindig kevésnek bizonyult. Az eredménytelenség és talán az elkeseredettség is néhányakat radikális tettekre sarkallt, de ezeket a megoldásokat még az azonos problémákkal küzdők többsége sem akarja felvállalni. A többség biztonságban, jogkövetően és a nekik kijáró jogokat is tiszteletben tartó országban szeretne élni, ahol nem fordulhat elő például az sem, hogy a kormány magánjogi szerződéseket ír felül törvényekkel és az sem, hogy bíróságok a jogot bizonyos elvárások mentén értelmezzék.

Úgy véljük, hogy a hétfői megmozdulás az ország lakosságának általános megmozdulása kivételes alkalom, hogy a “devizások” is csatlakozzanak, jelenlétükkel erősítsék a tömeget, bízva abban, hogy a kicsikart változások számunkra is egy demokratikusabb jövőt eredményezhetnek.

A “devizásokat” várjuk a Kossuth téren az Alkotmány utca sarkánál. Transzparensek készítése indokolt, de vulgáris kifejezések nélkül 🙂

Javasolt szövegek a transzparensre:
A forintot nem lehet forintosítani!
Jogállamot akarunk, nem forintosítást!
Nemet mondunk a jogállam felszámolására!
Független bíróságokat akarunk!
stb…

Kérünk mindenkit, hogy a demonstráció békés jellegét őrízze meg! Köszönjük! 🙂

A demonstrációt a facebokkon a “Nem némulunk el” oldal szervezi https://www.facebook.com/nemnemulunkel.
Az esemény pedig itt érhető el: https://www.facebook.com/events/571948889573530/?ref=4