Már csak egy kávét kérünk

Kedves Olvasóink!

Lombard Lízing Zrt. felperes elsőfokon megnyert több, mint 6 millió forintos követelését a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék dr. Várhelyi Tamás ügyvéd hatékony érvelése mellett megváltoztatta és az adós alperes tartozását 70.955 Ft + kamat forint összegben állapította meg jogerősen.

A Lombard Lízing Zrt. ellen sokáig úgy tűnt, hogy esélytelen nyerni, hiszen a bíróságok valamiért rendben találták azokat a dolgokat, mint például, hogy a szerződés nem tartalmazza kamatot, a kölcsön kizárólag forintban van meghatározva az állítólagos deviza alapú jellegtől függetlenül vagy, hogy az árfolyamot ellenőrízhetetlen módon számítják, és még számtalan hasonló hiba. Ám ez a trend 2018-ban az adósok számára egyéb kedvezőtlen változások ellenére is, de megtörni látszik és az ítéletekben egyre gyakrabban tükröződik az, hogy ami az adósnak muszáj az a banknak is kötelező és ha nem vagy nem megfelelően prezentálja a törvény elvárása szerinti kimutatásokat, akkor a követelése megalapozatlannak bizonyulhat, mint jelen ügyben is történt.

Ismét bebizonyosodott, hogy a számok nem hazudnak, akkor sem, ha nincsenek, mert még úgy is képesek az igazság bizonyítására.

“Ugyanakkor a felperesi kimutatás az árfolyamváltozás II. jogcímen megjelölt követelése nem kellően részletezett, sem jogcímében, sem összegszerűségét illetően, ezért az alperesnek sem nyílhatott meg az érdemleges vitatási lehetősége.”

A teljes ítélet letölthető itt, az érdemi részeket keretezéssel jelöltük: 1.Pf.385-2017-4_ano

Már csak egy kávét kérünk 🙂

Banktechnikai számítások

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.