MKB Euroleasing – a per megszüntetve

dr Kapusi Adrienntől kaptuk az alábbi híreket:

A mai napon idén már másodszor történt ismerőseim körében ilyesmi:

Ismerősöm felkeresett kb két hónapja és tanácsot kért, MKB-Euroleasingnél CHF-es autóhitel-szerződést kötött évekkel ezelőtt és mostanára – csodák csodája – olyannyira felment a törlesztőrészlete, hogy már nem tudta fizetni.

Természetesen esetében is elkezdődött a már megszokott rendes eljárás: felmondás, behajtók, stb. Míg végül megérkezett a MOKK-os levél a benne már jól ismert fizetési meghagyással!

Ismerősöm így – a számára biztosított 15 napos határidőn belül – élt az ellentmondás jogával! 

Elmondása szerint 10 éves szerződést kötött és a felvett hitel tőkéjéhez képes az eddig eltelt futamidő alatt a 2,5 millió forintos tőkéből eddig 2.450.000,- Ft-ot már megfizetett! A szerződése azonban rendelkezett mindazon érvénytelenségi feltételekkel amelyre ellentmondását alapította (CHF-es elszámolás, árfolyamrés hiánya, hiteldíj változtatása feltételeinek a hiánya, stb.)!

Ma telefonált és beolvasta a bíróság végzését: a T. Bíróság – mivel a jogosult a közjegyző felhívására a rendelkezésére álló határidő alatt nem támasztotta alá bizonyítékokkal az adós tartozását -, idézés kibocsátása nélkül megszüntette a pert! 

És huss!!!! Adósunk nem tartozik!

Az igazsághoz hozzátartozik: azért a bankban is tudnak számolni: és nyilván rájöttek, ha előadják a “szerintük” fennálló tartozás bizonyítékait, a bíróság az ellentmondásban foglaltak alapján visszamenőlegesen minimum érvényteleníti, ha nem azt állapítja meg, hogy a szerződés létre sem jött! EBBEN AZ ESETBEN VISZONT NEM JÁR AZ ÜGYFÉLTŐL MÁR CSAK 50.000,- FT A RÉSZÜKRE, EZZEL SZEMBEN, MIUTÁN A BANK BUKJA EL A PERT, BÍZVÁST NEKIK KELL FIZETNI A MINIMUM 750.000,- Ft-os, vagy akár 1 milliós perköltséget, meg még a közjegyzői eljárás költségeit is! Így aztán nem hogy az 50.000,- Ft-on túl nem kapnak semmit az “adóstól”, hanem a tőle eddig beszedett pénz legalább felét ki kell dobják a perköltségekre és a végrehajtással összefüggő közjegyzői költségekre!

Ugye, hogy tudnak számolni? Így egyszerűbb volt hagyni megszüntetni a pert, mint bukni milliókat!

Javasoltam ismerősömnek, hogy jól rakja el a permegszüntető végzést!

Ilyen tapasztalatom egyébként már áprilisban is volt: akkor ugyanígy az OTP Faktoring Zrt. ítélte úgy, hogy biztos bukás lesz a tartozásközlése!

Ezért csak rajta! Mindenki harcoljon az igazáért! Megéri! Az biztos, amit saját maga saját ügyében megtesz! Bármi másra várni saját magunkon kívül…… azt hiszem hiú ábránd!

Ellenben tenni saját magunkért: eredményes és ettől nagyon szép fényes lesz még a napsütés is!