Nyer vagy veszít?

Kedves Olvasóink!

A közösségi oldalakon az adósok nap, mint nap beszámolnak arról, hogy megítélte számukra az ügyükben a törzskönyv kiadását a bíróság. Ez alapvetően nagyon jó hír, hiszen a törzskönyvek 5 éven túli birtoklása jogszerűtlen, azonban nem mindegy, hogy az adott ügyben mi volt a per tárgya.

Ha a perben kizárólag a törzskönyv és az opciós törlésről szóló nyilatkozat kiadását kérte az adós és a pert így nyerte meg az jó hír. Ha azonban a perben elsősorban a kölcsönszerződés semmiségét kérte megállapítani a bíróságtól és mellékesen a törzskönyv kiadását is és a bíróság csak ez utóbbit tartotta alaposnak, akkor az nem tekinthető maximális pernyertességnek. Ebben az esetben ugyanis a jó hír mellett sajnos ott lesz az a tény is, hogy a szerződés érvényességéről(!) lesz ítélete az adósnak. Ennek pedig az a következménye, hogy a szerződés jogszerűsége a későbbiekben az ügyben támadott érvénytelenségi ok(ok) miatt már nem lesz vitatható, hiszen ítélt dologban nem lehet ismét bíróság elé menni.

Az a jogi képviselő, aki valóban járatos a devizás kölcsönszerződésekben pontosan tudja, hogy az ilyen ügyekben mi a helyes perindítási mód. Az általunk közzétett listán található ügyvédek ilyenek: Ügyvédlista

A hitelsikerek.hu minden tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A honlapon elhelyezett szövegek a lapra való hivatkozással szabadon idézhetőek.