Ocsú és búza

Kedves Olvasóink!

A tegnapi napon közzé tettünk egy tájékoztatót és ma kénytelenek vagyunk egy kiegészítéssel ellátni, mert számos váddal illettek bennünket. Az első közlendő, hogy a tájékoztatót egy konkrét ügyvédi iroda kérésére tettük ki. Az iroda jogászai nap, mint nap szembesülnek azzal, hogy az ügyfeleik az elállás jogi kategóriát kívánják ügyeinkben alkalmaztatni. Ennek oka, sajnos nem az, hogy az ügyfelek időközben elvégezték a jogi egyetemet és megvilágosodtak a saját ügyüket illetően, hanem arról van szó, hogy egyes MLM rendszerű “felhajtóemberek” közreműködésével tevékenykedő jogászok vagy nem jogászok egy olyan jogi eszközt népszerűsítenek a deviza károsultak körében, melyről a jelen tájékoztatót kiadó ügyvédeknek meggyőződésük szerint nem lehet jogosultsága annak pontos jogi értelmezése szerint.

A hitelsikerek oldal semmi mást nem tett, mint egy jogászok által megfogalmazott álláspontot közvetített. Ez már elegendő is volt ahhoz, hogy a közlemény megjelenése után sokan hangoztattak olyanokat a hitelsikerek oldalról, hogy „bankbérenc”, „gyanús, hogy bankok pénzelik”, stb. Ezek a vádak csak megerősítettek abban, hogy jó úton vagyunk és azokról, akik ezeket a jelzőket ránk aggatták, azt gondoljuk inkább, hogy vélhetőleg azoknak az MLM rendszereknek a hívei, amelyek oly fennhangon hirdetik a devizások messiását, többek között az elállás jogi érv mentén. (Természetesen vannak esetek, amikor ez az érv tökéletes lehet, de ez mindig az adott ügyet ismerve derül ki, nem lehet általánosítani!)

Szerencsére mi pontosan tudjuk, hogy nem pénzel minket senki – a bankok legkevésbé sem – bár néha az efféle vádak után elgondolkodunk, hogy egész jó volna, ha „bércikkeket” jelentetnénk meg, az adósok pedig a jövőben válogassák szét maguktól az ocsút és a búzát.

Nem tudunk mást mondani most sem, mint amit eddig is elmondtunk már számtalanszor: csodaszer nincsen, de ha valaki megmenti Önöket egy biztos megoldással, akkor kérjük, legalább gondolkodjanak el előtte, hogy ha megvan a csodaszer, miért van még mindig több tízezer per és egyáltalán probléma ebből?

Ha hitelsikerek bármely ügyvédje a megjelent tájékoztatóra reagálni szeretne, azt szívesen közreadjuk!