Szomorú, közömbös, boldog ítélet

Kedves Olvasóink!

A Lombard KÖTELES kiadni a törzskönyvet a KÚRIA ítélete szerint. Ennek örülünk. 9 év és Kúriai ítélet kellett ehhez ma Magyarországon. Ennek nem örülünk.

Az ítélet harmadik oldalán olvasható az elsőfokú bíróság megállapítása, aláhúzással jelöltük, majd csendesen sírdogáltunk egy keveset (kínunkban)….: “Az Üzletszabályzat szerint a törlesztőrészletek a tőke és a kamat részekből állnak, így a feltüntetett összes törlesztőrészlet és a tőke különbözete adta meg az ügyleti kamat mértékét (1.421.068 forint)”

A másodfokú bíróság még ezt is tudta fokozni, szintén aláhúztuk miközben a hangulatunk közömbösre váltott (kicsit szűköltünk azért)…: “A törlesztőrészlet csak a tőkét és a kamatot tartalmazta, a kamat meghatározottsága tekintetében ezért nem volt jelentősége az árfolyamrésnek.”

Legalább a vége, hála a Kúriának, mosolygósra sikerült…: “A Kúria kifejtette már azt az álláspontját is, amely szerint a kölcsönszerződés biztosítására kikötött opciós jog az ügyletkövetést követő 5 év elteltével, ha a jog gyakorlására nem kerül sor, megszűnik…”

Sajnálatos, hogy bizonyos pénzintézetek, közöttük a Lombard is megengedik maguknak azt a luxust, hogy törvényeket semmibe véve jogalap nélkül tartsák a birtokukban a törzskönyvet. De még sajnálatosabb, hogy a bírók mindezt badarságokkal körítve elnézik nekik. Pedig ez egy jó kis ítélet, mégsem lehet felhőtlenül örülni, ugye? 2017-et írunk. Hurrá jogállam…

Az ítélet letölthető itt: LOMBARD felülvizsgálati ítélet 170405