Felfüggesztve

Kedves Olvasóink!

Egyre több bíróságon határoznak úgy, hogy az előzetes döntéshozatali eljárások lezárultáig az adott eljárást felfüggesztik. A felfüggesztőhullám szerencsére a Kúriát is elérte, melyet az itt letölthető végzés is igazol: Kúria, felfüggesztés EDE miatt.

Rengeteg per van még mindig folyamatban, de az adósoknak egyre kevesebb a levegőjük az itthoni bíróságokon. Az Európai Bíróság az előzetes döntéshozatali kérdésekre az adósok számára pozitívnak minősülő válaszaival pontot tehet a hosszú évek óta húzódó, de frissen indult ügyekre is. A döntésekkel a bíróságok jelenlegi függő pozíciójukban hozott döntésiek ellenére beigazolódhat, hogy a szerződések tisztességtelenek, érvénytelenek és az európai végzésekkel a zsebükben ezt ki is mondhatják majd. A felfüggesztés egy kényelmes megoldás lehet a bíróknak, akik vélhetőleg már maguk sem tudják, hogy mi a jog szerinti helyes út és mi nem. Az adósok pedig, hogy sorsukat előre nézzék, vigyázó szemeiket Luxemburgra vessék.

Az eddig ismert előzetes döntéshozatali eljárásokról itt láthatóak: Eközben Luxembourgban

Amennyiben tudomásuk van egyéb előzetes döntéshozatali eljárásról, kérjük írják meg nekünk a hitelsikerek@gmail.com címre.