Jogerős ítélet Lombard ellen

2019. májusban a Kaposvári Járásbíróságon 7 tárgyalás után a bíróság a Lombard, mint felperes javára döntött. Ezt az ítéletet azonban a Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság megváltoztatta és a Lombard keresetét elutasította. Az ítélet jogerős!

A szerződés megkötésekor hatályos törvények szerint a pénzügyi intézménynek – igazolható módon – fel kellett volna tárnia az ügyfelet érintő kockázatot, mely devizahitel szerződés esetén az árfolyamkockázatra is értendő. A perbeli ügyletben ilyen külön kockázatfeltáró nyilatkozat nem készült.
A bíróság megvizsgálta az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás megfelelőségét az egész szerződéskötési folyamatra vetítve is, tanú meghallgatással egybekötve, majd mérlegelte, hogy a folyamat egésze kielégítőnek tekinthető-e az átlagos fogyasztó számára.
Vizsgálatát kiterjesztette az árfolyamváltozás mértékére vonatkozó tájékoztatásra vonatkozó felperesi tájékoztatásra is, majd összegezve megállapította, hogy a Lombard Lízing Zrt. árfolyamkockázatról szóló rendelkezéseinek tisztességtelensége miatt a szerződés érvénytelen, ezért a kereset elutasítása mellett határozott.

Az ügyben az adóst dr. Mándli Ádámné dr. Pethő Annamária ügyvéd, dr. Mándli Ádám ügyvédjelölt, Bukliné dr. Vámos Csilla ügyvéd valamint Csuka Zoltán ügyvéd képviselte
dr. Mándli Ádám ügyvédjelölt; mobil: 06 70 285 6057

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.