A KDB Bank tűri a kielégítést

Az elsőfokú bíróság ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta és a KDB Bank keresetét teljes egészében elutasította.

A KDB Bank egy önálló zálogjoggal terhelt szentendrei ingatlanból akarta kielégítés tűrésére kötelezni  alperest. Követelését nem aprózta el, hiszen az eljárásban az egész ingatlant a bejegyzett zálogjog erejéig vitte volna. A kétszakaszos elsőfokú eljárás a bank győzelmével zárult. Az árfolyamkockázatról nyújtott tájékoztatás elmaradása miatt azonban Ítélőtábla ezt másként látta. Így felperes bank nemhogy elesett a remélt közel 63 millió forintos bevételétől, de ő maga elégítette ki alperesét komoly perköltség megfizetésével.

A hosszúra nyúló per során olyan tények bukkantak felszínre, melyek a bank hasonló típusú követeléseiből eredően bírósági meghagyással vagy végrehajtási lappal elindított végrehajtásokat elszenvedett  adósok számára perújításra, illetve kártérítésre adhatnak alapot

Az ítélet teljes terjedelmében az adósi képviseletet ellátó dr. Szűcs István ügyvédnél érhető el.
Elérhetőségek: info@drszucsugyved.hu ;  +36 30 385 49 14

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.