Banco Primus fióktelep jogképességének hiánya

Kedves Olvasóink!

A Banco Primus fióktelep jogalanyiságát, jogképességét a 1997. évi CXXXII. törvény 2012.október 28-i hatállyal beiktatásra került módosítása teremtette meg. A perbeli a követelés alapjául szolgáló szerződést a felek 2009-ben kötötték, amikor a felperes pénzintézetnek arra még nem volt jogosultsága és mivel az említett törvényi módosítás nem visszamenőleges hatályú, ezért a bíróság az elsőfokú ítéletet helybenhagyva a Banco Primus keresetét elutasította. A szerződés mehet az iratmegsemmisítőbe.

Ítélet letölthető itt: II.fok Banco Primus fióktelep Pf.20565-2018i

Az ügyet dr. Csuka Zoltán és Bukliné dr. Vámos Csilla képviselte.

Amellett, hogy már számos bírósági (jogerős is) ítélet szól arról, hogy a Banco Primus Magyarországi Fióktelepe 2012-ig nem volt jogképes, mégsem történik semmi abban a kérdésben, hogy az addig törvénytelenül megkötött és esetleg még ilyenekre követelést alapító jogosultságokat megszüntessék közérdekű per indításával.

Korábban megjelent híreink a témában:

Költői kérdések
Banco Primus kereset elutasítás
Banco Primus nem jogképes
Már csak számolni kell

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (link és/vagyHitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.