ELLA/AXA/OTP/OTP Faktoring szerződésből eredő követelés elévülése 21.P.50.130/2022/8-IV., Bukliné dr. Vámos Csilla

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az OTP Faktoring Zrt. ellen végrehajtás megszüntetése iránt indított perben ítéletével a végrehajtási eljárást megszüntette.

Felperes adósok 2008-ban kötöttek közjegyzői okiratba foglaltan önálló zálogjoggal biztosított deviza hitelkiváltási célú kölcsönszerződést az ELLA Első lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt-vel, melyet az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe, mint jogutód 2013-ban közokiratba foglalt – felmondó nyilatkozattal felmondott. A perrel érintett, felmondott kölcsönszerződést is magába foglaló szerződéses állomány átruházásra került az OTP Bank Nyrt. részére, aki erről felperest 2016-ban értesítette.

Alperes 2021-ben kezdeményezett végrehajtási eljárást adós ellen. Felperes adós a végrehajtótól kérte az eljárás megszüntetését elévülésre hivatkozva, azonban az eredménytelen volt, így bírósági eljárásban kérte megállapítani azt. A bíróság a keresetben foglaltakat alaposnak találta és rövidített indoklás mellett kimondta a végrehajtási eljárás megszüntetését elévülés ok miatt.

Az adóst a perben Bukliné dr. Vámos Csilla egyéni ügyvéd képviselte.
 Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás
Elérhetőségek: 06 70 779 2375; vamoscsilla@gmail.com

Az ítélet letölthető ITT – 21.P.50.130/2022/8-IV. Bukliné dr. Vámos Csilla

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.