Meghívó 2019.02.19. Kúria

2019. február 19-én 10:30-kor a Kúria (1055 Budapest, Markó utca 16.) nyilvános tárgyaláson hirdet ítéletet „devizahiteles” ügyben. Az ügy kiemelt jelentőségű, hiszen a bíróságok irányítottsága, a Szegedi Törvényszék szégyenteljes ítélkezési módszereire világíthat rá ez az eset.

Ha szeretne Ön is részt venni az ítélethirdetésen, kérjük a Kúria oldalán olvasható tájékoztató szerzint végezze el a regisztrációt : https://kuria-birosag.hu/hu/targyalasi-regisztracio/targyalasi-regisztracio-gfv302122018-szamu-devizahiteles-ugyben

Az ügy 2008-ban kezdődött egy Allianz Bank által nyújtott befektetéssel vegyes életbiztosítással kombinált deviza alapú kölcsönszerződéssel, melyben a bank a kölcsön nyújtásakor bemutatta, hogy az életbiztosítási rész miként fogja majd néhány év múlva a tőkeösszeget kiváltani, ezáltal a kölcsön teljes egészében visszafizetésre is kerülhet. Természetesen ez nem így történt, sőt a törlesztés vállalhatatlan mértékben megemelkedett (mint a devizaadósok mindegyikénél).

Az adós pert indított az Allianz Bank ellen, melyet 2013-ban meg is nyert jogerősen! A szerződést érvénytelennek ítélte a Szegedi Törvényszék bírósága három pontban, melyből az egyik az árfolyamrés volt.

Az FHB Bank az Allianz jogutódja 2014-én érvényessé nyílvánítási pert indított az adós ellen azzal a szándékkal, hogy a szerződésből hiányzó részeket utólag pótolja a bíróság a bank kérelme szerint.

A pert a bíróság (Szegedi Törvényszék) befogadta, annak ellenére, hogy az ügyben már volt egy jogerős ítélet (ugyanettől a bíróságtól), tehát a bíróságnak az ítélt dolog miatt a keresetet eleve el kellett volna utasítania!

Az adós minden igyekezete ellenére a pert lefolytatták, az ítéletben pedig végül érvényessé nyilvánították a korábban érvénytelennek ítélt szerződést és a több tízmilliós tartozás mellett még további sok milliós perköltséget is ráterheltek.

Ennek az (igazságtalan, jogsértő) ítéletnek a fellebezése kapcsán lesz ítélethirdetés a Kúrián a fenti időpontban.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.