Budapest Autó kölcsönszerződése érvénytelen

Az Egri Járásbíróság elutasította a Cessio Követeléskezelő Zrt. keresetét a szerződés érvénytelnsége miatt. A Cessio jogelődje a kölcsönt nyújtó bank, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. volt.

A bíróság álláspontja szerint az árfolyamváltozásból eredő kockázat konkrét lényegét az adós legfeljebb csak kikövetkeztetni tudta. Ebből következően az adós főszolgáltatását meghatározó szerződési kikötés nem volt átlátható ezért az érvénytelen.

“…nem fogadható el átláthatónak a szerződési kikötés, ha a fogyasztó több külön okiratban szereplő szerződési feltétel együttes értelmezése, több rendelkezés egybevetése alapján csak kikövetkeztetni tudja az árfolyamkockázat mibenlétét, fizetési kötelezettségére gyakorolt hatását, amelyből a szerződési feltételek összetett, nem áttekinthető szerkezeti kialakítása miatt az árfolyamkockázattal kapcsolatos összefüggéseket az eltérő helyen lévő kikötések felkutatásával és értelmezésével magának kell megkísérelnie, azonosítani és felismernie. “(Ítélet [55])

Adósi képviselő dr. Kisházi János ügyvéd volt.
Elérhetőségek: 06 20 412 5843; 06 36 788 911; drkishazijanos@yahoo.com

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület