Erste Autó szerződés érvénytelen

A Fővárosi Ítélőtábla közbenső ítélete szerint az Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. CHF alapú kölcsönszerződése érvénytelen.

A 2007-es gépjárművásárlási célú kölcsönszerződés érvénytelenségét az árfolyamok változása miatti elégtelen tájéztatás okozta, mert ennek a tájékoztatásnak a hiányában az a szerződéses kikötés, hogy az árfolyamkockázatból eredő korlátlan terhek viselését az adósnak kell vállalnia tisztességtelen.

Ugyan az adós nem volt elég körültekintő, hiszen a saját elmondása szerint a szerződést és mellékleteit aláírás előtt csak átfutotta, azonban ha azokat alaposan és mindenre kiterjedő figyelemmel olvasta volna át sem került volna abba a helyzetbe, hogy felmérhesse az árfolyamváltozásból eredő gazdasági következményeket.

A közbenső ítélet a szerződés érvénytelenségét állapította meg és a feleknek az érvénytelenségből eredő jogkövetkezmények (elszámolás) tekintetében elsőfokú eljárásban kell folytatniuk a pert.

Az adóst Tóthné dr. Pintér Matild ügyvéd képviselte.
Elérhetőség: 06 30 9483 025

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület