K&H, Erste, CIB gépjármű kölcsönszerződések érvénytelenek

A Fővárosi Törvényszéken, a Fővárosi és a Győri Ítélőtáblán született ítéletek alapján a K&H Pannonlízing Zrt., az Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. valamint a CIB Lízing Zrt. adott gépjármű vásárláshoz kapcsolódó deviza alapú kölcsönszerződések érvénytelenek.

A K&H Pannonlízing Pénzügyi Zrt. gépjármű vásárlási kölcsönszerződése kapcsán a Fővárosi Törvényszék bírósága, ítéletével a szerződést megváltoztatta és az új számításokkal visszamenőleges hatállyal érvényessé nyilvánította, melynek következményeként a K&H Bank (jogutód) több, mint másfél millió forint visszafizetésére köteles.

A Fővárosi Ítélőtáblán az Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. deviza alapú kölcsönszerződésének érvénytelensége tárgyában hozott közbenső ítéletben a bíróság kimondta a 2007-es szerződés érvénytelenségét és az elszámolás körében az elsőfokú bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasította.

A CIB Lízing Zrt. deviza alapú gépjármű vásárlási kölcsön kapcsán szintén közbenső ítéletben rendelkezett a Győri Ítélőtábla a szerződés érvénytelenségéről valamint annak elszámolása kapcsán új elsőfokú eljárás lefolytatásáról.

Adósi képviselő mindhárom esetben dr. Téglássy Balázs ügyvéd volt.
Elérhetőségek: Tel.: +36-1-796-5335, Mobil: +36-70-361-0700
e-mail: iroda@drteglasybalazs.hu

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület