K&H Pannonlízing/Lombard Zala Zrt. követelés elutasítva jogerősen.

Az Egri Törvényszék mint másodfokú bíróság ítéletével megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a Lombard Zala Zrt. keresetét elutasította.

Az eredetileg K&H Pannonlízing által nyújtott gépjárművásárlási kölcsönszerződéshez a pénzügyi szolgáltató kockázatfeltáró nyilatkozatot nem készített és az eljárás során sem terjesztett elő bizonyítást azzal összefüggésben, hogy ez a tájékoztatás akár szóban, akár írásban megtörtént volna.

A másodfokú bíróság ítélete meghozatala során a szerződéskötéskor hatályos törvények, a devizaügyletek kapcsán született PJE határozatok valamint az uniós ítélekezési gyakorlatot is figyelembe vette. Ennek alapján jutott a végkövetkeztetésre, miszerint a szerződés a kockázatfeltárást érintő kikötései tisztességtelenek, melynek kihagyásával a szerződés nem teljesíthető, ezért az érvénytelen.

Eljáró ügyvéd dr. Kisházi János
mobil: 06 20 412 5843 telefon: +36 36 788 911;
email: drkishazijanos@yahoo.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.