Lombard kereset elutasítás

A Szombathelyi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, mely a Lombard Lízing Zrt. keresetét elutasította.

A 2009-es deviza alapú kölcsönszerződésről a bíróság megállapította, hogy az a kamat feltüntetésének hiánya miatt semmis. A bíróságnak ilyen esetben módjában áll a szerződés érvénytelenségét kiküszöbölni abban az esetben, ha a kereset erre irányuló kérelmet is tartalmaz. Mivel a felperes Lombard Lízing Zrt. ezt elmulasztotta, ezért a bíróság a szerződés érvénytelenségét tudta csak megállapítani, mely a kereset elutasításához vezetett. “Az anyagi pervezetés körében kifejtette, hogy a bíróság a felperest konkrét kereseti kérelem előterjesztésére nem hívhatja fel, mert az már kimerítené a prejudikáció esetkörét.” (12.Pf.20.039/2020/7/III. szám [5])

A másodfokú bíróság a Lombard Lízing Zrt. fellebbezését nem találta alaposnak. Megállapította, hogy az elsőfokon eljáró bíróság mindenben jogszerűen járt el, ítélete helytálló, ezért az helybenhagyta.

Adós jogi képviselője a perekben dr. Várhelyi Tamás ügyvéd volt.
Elérhetőségek:drvarhelyi@fmuk.hu, +36 20 93 45 466

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület