OTP személyi kölcsön szerződés érvénytelen

A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az OTP Bank Nyrt. CHF alapú személyi kölcsönszerződése az árfolyamkockázati tájékoztatás elégtelensége miatt érvénytelen.

A bíróság ítélethozatalig hatályossá nyilvánította a szerződést akként, hogy törölte a kölcsönszerződéséből azt a részt, mely az adósra terheli az árfolyamkülönbözetből eredő fizetési kötelezettséget.

A 2008-ban felvett személyi kölcsönt az adós az összes árfolyamkülönbözettel növelt összeggel együtt visszafizette az OTP Bank részére majd ügyvédi segítséggel pert indított a túlfizetés összegének visszakövetelésére. A bíróság a felhozott érvekkel egyetértett és megállapította a szerződés árfolyamkockázati tájékoztatás elégtelensége miatti érvénytelenséget. A kölcsönszerződésből kiiktatott rész utáni egyenleg az adós számára több, mint egymillió forint visszafizetését eredményezte, melynek számításait már adósi képviselő már a perben becsatolta, így az összegszerűség kérdésében is ítéletet hozhatott a bíróság.

Az adóst dr. Téglásy Balázs ügyvéd képviselte a perben.
Elérhetőségek: Tel.: +36-1-796-5335, Mobil: +36-70-361-0700
e-mail: iroda@drteglasybalazs.hu

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület