Raiffeisen Bank Zrt. lakásvásárlási kölcsönszerződése érvénytelen

A Budapest Környéki törvényszék Gazdasági Kollégiumának bírósága által hozott rész- és közbenső ítélet a szerződés létre nem jöttének megállapítása iránti keresetet elutasította és megállapította, hogy a felek között létrejött lakásvásárlási kölcsönszerződés érvénytelen.

A bíróság megállapította, hogy az alperes Raiffeisen Bank Zrt. nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének az árfolyamkockázat tekintetében, mely tájékoztatás elmaradása miatt a felperes adós joggal gondolhatta, hogy az árfolyamból eredő kockázat őt csak korlátozott mértékben terheli, ezért a perbeli kölcsönszerződés az árfolyamváltozás kockázatot korlátlanul a felperesre hárító feltétele a Ptk. 209. § (1) bekezdése alaján tisztességtelen és mint ilyen a teljes szerződés érvénytelenségét eredményezi.

Ezen felül a bíróság megállapította, hogy a szerződés kezelési költségre vonatkozó rendelkezése tisztességtelen és semmis, majd egyúttal a szerződést érvényessé nyilvánította az érvénytelenségi okok kiküszöbölésével, mely alapján az átváltási árfolyamot maximalizálta 196,08HUF/CHF mértékben, a kezelési költségre vonatkozó tisztességtelen szerződési feltételt pedig mellőzte.

Az adóst Tóthné dr. Pintér Matild ügyvéd képviselte.
Elérhetőség: 06 30 9483 025

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület