Cetelem kölcsön és hitelkártya követelés

A Budakörnyéki Járásbíróság elutasította az Intrum Justitia követelésre irányuló keresetét.

Az ügy 2008-ban indult az adós és a Cetelem Bank között létrejött fogyasztási kölcsönszerződéssel valamint egy hitelkártya szerződéssel. A szerződés alapján 79.990 Ft fogyasztási kölcsönt nyújtott a Bank (utánfutó vásárlás), a hitelkártya kapcsán pedig 200.000 forintos hitelkeretet engedélyezett.

A törlesztési kötelezettség elmaradása miatt a Bank a szerződést 2012-ben felmondta. Az akkori kimutatás szerint az adós tartozása 711.029 Ft volt.

A követelést 2013-ban engedményezte az Intrum Justitiára. Az engedményezett követelés összege 480.360 Ft volt.
Az Intrum fizetési meghagyást bocsátott ki ezen összeg valamint a szerződés felmondásától 35%-os késedelmi kamat és 30.000 Ft díj és költség megfizetésére.

Az adós védekezése szerint két szerződés jött létre, azonban a Bank nem vette külön ezt a két jogviszonyt, csak a kölcsönszerződés esetében jelölt meg jogcímet, ám mindkettőre szükséges lett volna. Ehhez külön-külön kellett volna a hozzá tartozó kimutatásait is csatolni és ezek együttes összegét kellett volna a keresetében érvényesítenie. Ezzel az érveléssel a bíróság is egyetértett és az Intrum keresetét elutasította.

A fenti ügyben a jog és a számítások együttesen bizonyítottak.

Az adósi képviseletet dr. Olsavszky Péter ügyvéd látta el.

A pervitelben szükséges számításokat Erdősi Éva végzi.

Cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (link és/vagyHitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.