Ella/OTP Faktoring végrehajtás megszüntetése

Másodfokon elutasította a Fővárosi Bíróság az OTP Faktoring végrehajtásra irányuló keresetét, mely egy korábbi ELLA Bankos kölcsönszerződésből eredő követelésen alapult.

A még 2012-ben felmondott kölcsönszerződéshez kapcsolódó árfolyamkockázatról való tájékoztatás kapcsán az elsőfokon eljáró bíróság álláspontja szerint azzal minden rendben volt a végrehajtás jogszerű, de az adósi képviselet általi fellebbezés folytán a másodfokú bíróság ezt véleményt nem osztotta. Álláspontja szerint az átlagosan tájékozott és körültekintő fogyasztó számára a tájékoztatás nem volt megfelelő, ezért a szerződés ezen kikötései kapcsán a fogyasztóra hárított kockázatokat taglaló rendelkezések semmisek, melyek az egész szerződés érvénytelenségét eredményezik, ami pedig a végrehajtásra irányuló kereset elutasítását eredményezte.

Adósi képviseletet dr. Némethi Gábor ügyvéd látta el.
Elérhetőségek: idopont.nemethi@gmail.com; 06-1-2021659

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.