Banco Primus kereset elutasítás

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Banco Primus S.A. I. rendű és a Nartex Pénzügyi Zrt. II. rendű felperesek keresetét anyagi jogi jogosultság hiányában elutasította.

A perbeli szerződésben hitelezőként a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt feltüntetve, míg a perben a Banco Primus S.A. valamint a követelést megszerző Nartex Pénzügyi Zrt. próbált meg erre a szerződésre alapítva követelést érvényesítni.

A bíróság megállapította, hogy az I. rendű felperesnek bár lett volna kölcsön nyújtására törvényi felhatalmazása a szerződésben mégis a Fióktelep került feltüntetésre szerződő félként, ezért megállapítható, hogy a peres felek között nem jött létre szerződés. Ennek egyenes következménye, hogy a másodrendű felperes sem szerezhette meg a követelést, mert engedményezni csak azt lehet, ami a jogelődöt is megilleti.

Mindezek eredményeképpen a bíróság a kereset elutasításáról rendelkezett.

Adóst a perben dr. Kisházi János ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek: 06 20 412 5843; 06 36 788 911; drkishazijanos@yahoo.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.