Lombard Lízing Zrt. lízingszerződése érvénytelen

A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság, helyben hagyta az elsőfokú bíróság által érvénytelennek ítélt Lombard Lízing Zrt. lízingszerződését.

Adott ügyben az elsőfokon eljáró Kaposvári Járásbíróság is kimondta a szerződés érvénytelenségét, melyet a Lombard Lízing Zrt, mint felperes fellebbezésében vitatott, de ezt a másodfokú bíróság elutasította, mert az elsőfokú ítélettel maga is egyetértett.

Indokolásában megállapítja, hogy a Lombard Lízing Zrt. a perbeli lízingszerződés megkötésekor a devizaalapú lízingszerződés árfolyamvátozásának kockázatára vonatkozóan nyújtott tájékoztatása nem felel meg sem a hazai sem az uniós szabályozásokban és ítéletekben valamint azok értelmezésére készült Kúriai állásfoglalásokban foglaltaknak, ennél fogva a perbeli lízingszerződés az árfolyamkockázatot a fogyasztóra telepítő rendelkezése tisztességtelen, semmis szerződési kikötés, mely a főszolgáltatást megállapító rendelkezések körébe esik, ezért az egész szerződés érvénytelenségét eredményezi.

Adóst a Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás, Bukliné dr. Vámos Csilla valamint dr. Csuka Zoltán ügyvédek képviselték. Elérhetőségek: 06 70 779 2375; vamoscsilla@gmail.com

További a Lombard elleni perekben hivatkozható ítéletek (kattintson a szövegre)

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.