Finalp/Summit keresetelutasítás

A Finalp Zrt. felperes keresetét elutasította a bíróság, mert az eredetileg a Summit Pénzügyi Zrt. által nyújott gpjárművásárláshoz kapcsolódó kölcsönszerződésben az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás nem volt megfelelő.

„Az érintett szerződési kikötések együttes figyelembevétele és értelmezése alapján nem állapítható meg ugyanakkor olyan kifejezett tájékoztatás, amely tartalmazta volna az árfolyamkockázat mibenlétét és törlesztőrészletekre gyakorolt hatását.”

(Ítélet 15. oldal)

„…a bíróság megállapította, hogy a felperes a Hpt.203.(7) bekezdés a) pontjában rögzített tájékoztatási kötelezettségének sem tett eleget, mert nem ismertette az árfolyamkockázatot, és annak hatásait a törlesztőrészletre.”

(Ítélet 15. oldal)

Tehát a szerződés egyes kikötései tisztességtelenek és mivel ezen tisztességtelen részek a főszolgáltatás körébe tartoznak, ezért az egész szerződés semmis.

Az adóst a perben dr. Gönczi László ügyvéd képviselte.
mobil: 06 30 964 3150
e-mail: dr.gonczi.laszlo@gmail.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.