Banco Primus Fióktelep Magyarország nem volt jogképes

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, mely a Banco Primus Fióktelep Magyarország jogképességének hiánya miatt kötött kölcsönszerződés érvénytelenségét mondta ki.

A 2008-ban kötött gépjármű vásárlási céllal kötött CHF alapú kölcsönszerződést a Banco Primus Fióktelep Magyarország 2014-ben felmondta, majd bírósági eljárásban kívánta az általa nyilvántartott követelést érvényesíteni.

Az adósi képviselet egyebek mellett arra is hivatkozott, hogy a kölcsönszerződés nem jött létre, mert a Banco Primus Fióktelep Magyarországnak nem volt erre jogosultsága.

Ezen érvvel az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság is egyetértett és a keresetet elutasította. Ítéletében kimondta, hogy a Banco Primus Fióktelep Magyarország ugyan 2012. október 28. napjától jogképes, azonban ez visszamenőleges hatállyal nem bír, így a Banco Primus Fióktelep Magyarország 2008-ban szerződést a saját nevében nem köthetett.

A fellebbezést követő másodfokú eljárásban a bíróság megállapította, hogy az nem alapos és az elsőfokon született érdemi döntésssel egyetértett, helybenhagyta.

Eljáró ügyvéd dr. Kisházi János
mobil: 06 20 412 5843 telefon: +36 36 788 911;
email: drkishazijanos@yahoo.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület