Banco Primus kereset elutasítás

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Banco Primus S.A. I. rendű és a Nartex Pénzügyi Zrt. II. rendű felperesek keresetét anyagi jogi jogosultság hiányában elutasította.

A perbeli szerződésben hitelezőként a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt feltüntetve, míg a perben a Banco Primus S.A. valamint a követelést megszerző Nartex Pénzügyi Zrt. próbált meg erre a szerződésre alapítva követelést érvényesítni.

A bíróság megállapította, hogy az I. rendű felperesnek bár lett volna kölcsön nyújtására törvényi felhatalmazása a szerződésben mégis a Fióktelep került feltüntetésre szerződő félként, ezért megállapítható, hogy a peres felek között nem jött létre szerződés. Ennek egyenes következménye, hogy a másodrendű felperes sem szerezhette meg a követelést, mert engedményezni csak azt lehet, ami a jogelődöt is megilleti.

Mindezek eredményeképpen a bíróság a kereset elutasításáról rendelkezett.

Adóst a perben dr. Kisházi János ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek: 06 20 412 5843; 06 36 788 911; drkishazijanos@yahoo.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület