Banif Plus Bank/Cofidis szerződés érvénytelen

Gépjárművásárlási kölcsönszerződés érvénytelenségét mondta ki a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság.

Az eredetileg Banif Plus Bank Zrt. által még 2007-ben nyújtott svájci frank alapú fogyasztási kölcsönszerződésről 2019 nyarán az elsőfokon eljáró bíróság már megállapította az érvénytelenséget, de a felperes Cofidis S.A. ez ellen fellebbezéssel élt. A fellebbezés folytán eljáró Fővárosi Törvényszék bírósága a fellebbezést nem találta alaposnak és az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Ítélete szerint az elsőfokon megállapított az árfolyamkockázatra vonatkozó tájékoztatás miatt az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó feltétel tisztességtelensége, mely a szerződés érvénytelenségéhez vezet, teljes mértékben egyetértett.

Adóst a perben a Kerekes és Társai Ügyvédi Iroda, dr. Ölveczky István ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek: 06 1 416-5495, 06 30 949 4925 Tel. ügyelet: hétfőn 08:00 és 09:00 között; drkerekes@kerekesdr.hu

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak. Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.
A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.


Amennyiben Ön eseti megjelenés, napi hír keretében és/vagy állandó megjelenésben szeretne az ÜgyvédSikerek – HitelSikerek.hu oldalon szerepelni kérjük az alábbi űrlap kitöltésével jelezze azt számunkra, hogy tájékoztatni tudjuk a megjelenésre vonatkozó információkról.
A megjelentetés lehetősége a jogász szakma képviselőire vonatkozik, beleértve a civil szervezeteket is (adószámmal rendelkezők).