Budapest Autó keresete elutasítva

Elsőfokon elutasította a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank keresetét.

A bíróság szerint az ügyben az árfolyamkockázati tájékoztató nem volt megfelelő vagyis az árfolyamkockázattal kapcsolatos szerződéses rendelkezés tisztességtelen, ezért az teljes egészében érvénytelen.

A perben tanúmeghallgatásra is sort kerül, mely során a közgadász végzettségű tanú elmondta “…hogy ő maga sem gondolta volna, hogy árfolyamkockázat olyan mértékű lehet, mint amilyen mértékűvé utóbb vált. Ebből kifolyólag az árfolyamkockázat korlátlanságáról nyilvánvalóan nem tájékoztatta az alpereseket.”

Ítélet 10. oldal

“…a teljes érvénytelenség jogkövetkezménye a deviza alapú szerződések esetében nemcsak az érvényessé vagy hatályossá nyilvánítás lehet, hanem eredeti állapot helyreállítása is.” Ez az adott ügyben jelenleg azt jelenti, hogy a becsatolt elszámolások alapján az adós nemcsak hogy visszafizette a kölcsönt, de azon felül még több százezer túlfizetése is fenáll.

Az adóst a perben dr. Gönczi László ügyvéd képviselte.
mobil: 06 30 964 3150
e-mail: dr.gonczi.laszlo@gmail.com

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében