Követelés másodszor is elutasítva

A Székesfehérvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a bank jogutódjának keresetét elutasította.

Az ügyben szereplő kölcsönszerződésre alapuló végrehajtási eljárás még 2016-ban felfüggesztésre került, mert a bíróság megállapította, hogy a szerződés jogszabályba ütközik, továbbá az önálló zálogjogot alapító szerződés jó erkölcsbe ütköző. Az ítélet jogerőssé vált.

Jelen perben az bank jogutódja kívánt követelést érvényesíteni, mellyel az elsőfokú bíróság meg is ítélt számukra, azonban az adósi képviselet fellebezése folytán a másodfokon eljáró bíróság megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves jogi okfejtésre jutott, amikor a korábbi ítéletet nem tekitette relevánsnak az adott eljárásban, ezért a keresetet elutasította.

Az ítélet indokolása kifejti, hogy az önálló zálogjogot éríntő a kölcsönszerződés érvénytelenségét kimondó korábbi ítélet a jogutódra is érvényes, tehát követelését sem tudja érvényesíteni.

Az adóst a perekben dr. Várhelyi Tamás ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek ITT

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.