Követelés másodszor is elutasítva

A Székesfehérvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a bank jogutódjának keresetét elutasította.

Az ügyben szereplő kölcsönszerződésre alapuló végrehajtási eljárás még 2016-ban felfüggesztésre került, mert a bíróság megállapította, hogy a szerződés jogszabályba ütközik, továbbá az önálló zálogjogot alapító szerződés jó erkölcsbe ütköző. Az ítélet jogerőssé vált.

Jelen perben az bank jogutódja kívánt követelést érvényesíteni, mellyel az elsőfokú bíróság meg is ítélt számukra, azonban az adósi képviselet fellebezése folytán a másodfokon eljáró bíróság megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves jogi okfejtésre jutott, amikor a korábbi ítéletet nem tekitette relevánsnak az adott eljárásban, ezért a keresetet elutasította.

Az ítélet indokolása kifejti, hogy az önálló zálogjogot éríntő a kölcsönszerződés érvénytelenségét kimondó korábbi ítélet a jogutódra is érvényes, tehát követelését sem tudja érvényesíteni.

Az adóst a perekben dr. Várhelyi Tamás ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek ITT

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében