Finalp/Summit keresetelutasítás

A Finalp Zrt. felperes keresetét elutasította a bíróság, mert az eredetileg a Summit Pénzügyi Zrt. által nyújott gpjárművásárláshoz kapcsolódó kölcsönszerződésben az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás nem volt megfelelő.

“Az érintett szerződési kikötések együttes figyelembevétele és értelmezése alapján nem állapítható meg ugyanakkor olyan kifejezett tájékoztatás, amely tartalmazta volna az árfolyamkockázat mibenlétét és törlesztőrészletekre gyakorolt hatását.”

(Ítélet 15. oldal)

“…a bíróság megállapította, hogy a felperes a Hpt.203.(7) bekezdés a) pontjában rögzített tájékoztatási kötelezettségének sem tett eleget, mert nem ismertette az árfolyamkockázatot, és annak hatásait a törlesztőrészletre.”

(Ítélet 15. oldal)

Tehát a szerződés egyes kikötései tisztességtelenek és mivel ezen tisztességtelen részek a főszolgáltatás körébe tartoznak, ezért az egész szerződés semmis.

Az adóst a perben dr. Gönczi László ügyvéd képviselte.
mobil: 06 30 964 3150
e-mail: dr.gonczi.laszlo@gmail.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület