Lombard kereset elutasítás

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság elutasította a Lombard Lízing Zrt. keresetét, mert az annak alajául szolgáló deviza alapú kölcsönszerződés több okból is érvénytelen. Az ítélet jogerős.

A szerződés érvénytelen, mert az nem tartalmazza a kamat mértékét, de a bírói gyakorlat szerint a kamat hiánya miatti érvénytelenség kiküszöbölhető. A szerződés azonban más okból is érvénytelen, ami viszont már nem teszi lehetővé, hogy azt mégis érvényben tartsák.

Az érvénytelenség oka, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozat hiánya, valamint a szóbeli tájékoztatás információszegénysége miatt nem lehet megállapítani, hogy az árfolyamkockázat mibenlétére, korlátlanságára, és annak az adósra terhelésére vonatkozóan az adós kapott volna olyan tájékoztatást, amely a jogszabályoknak, a Kúria 2/2014. PJE határozatában és a 6/2013. PJE jogegységi határozatainak, és az EUB döntéseiben megfogalmazott szempontoknak megfelelő, a kikötések egyértelműségét, átláthatóságát biztosító tájékoztatást nyújtott volna, ezért a bíróság az egész szerződés semmisségét a Ptk.209.§ (1) és a Ptk. 209./A.§ (2) bekezdése alapján állapította meg; elutasítva a felperes keresetét.

Adóst a perben a Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás, Bukliné dr. Vámos Csilla ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek: 06 70 779 2375, vamoscsilla@gmail.com; 06 30 411 1745, csuka.zoltan@kapos-net.hu

Pervitelben szükséges számítások, kimutatások készítése:
Erdősi Éva +36 70 324 4298

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület