Lombard kereset elutasítása és törzskönyv kiadása ítélet

A Kaposvári Járásbíróság elutasította a Lombard Lízing Zrt. kölcsöntartozás megfizetésére irányuló keresetét és helyt adott az adósi viszontkeresetben foglaltaknak a törzskönyv kiadása tekintetében.

A 2008-as svájci frank alapú kölcsönszerződés a bíróság ítélete szerint a rHpt. 213.§ (1) bekezdés a) és e) pontjai alapján semmis, ezért a felperes Lombard Lízing marasztalásra irányuló keresetét elutasította.

Az alperes adósi képviselet viszontkeresetben kérte a gépjármű törzskönyvének kiadását, melynek tekintetében a bíróságnak azt kellett vizsgálnia, hogy a törzskönyv visszatartása a vételi jog vagy a kölcsönszerződés biztosítékaként történik. Megállapításra került, hogy a törzskönyv visszatartása az opciós jog biztosítéka, ez pedig a törvény erejénél fogva maximum 5 évig állhat fenn. Ez az idő letelt, a Lombard Lízing Zrt. a törzskönyvet jogalap nélkül tartja a birtokában, ezért a bíróság kötelezte annak kiadására az adós részére.

Az ítélet nem jogerős.

Az adós képviseletét Baracskainé dr. Krajcár Mária ügyvéd látta el.
Iroda: 7400 Kaposvár, Kossuth L. utca 4. tel: 06 82 510 904
Fiókiroda: 1027 Budapest, Frankel Leó utca 5. mfsz.2
06 30 2882 664; drkrajcar@t-online.hu

További Lombard elleni perekben hivatkozható ítéletek

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület