Teendők fizetési meghagyás esetén

A hozzánk érkező hírek szerint mostanában tömegesen érkeznek a gépjárműhitelt finanszírozó pénzügyi vállalkozások illetve az ő engedményeseik által kezdeményezett fizetési meghagyások (FMH) az adósokhoz.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a tértivevénnyel érkező fizetési meghagyást át kell venni és az ellentmondást meg kell tenni! Hogy erre miért van szükség és mi történik, ha ezt elmulasztják a korábban közölt cikkünkben írtunk részletesen. Kérjük olvassák el újra (kattintson): Fizetési meghagyást kaptam, mit tegyek?

Ha Ön a fizetési meghagyásra önállóan (ügyvédi segítség nélkül) kívánja az ellentmondást megtenni, kérjük ügyeljen arra, hogy nem a borítékon lévő feladó (MOKK) címére kell az ellentmondást megküldeni, hanem az okirat első oldalán az eljáró közjegyző részére. A levelet ajánlott, tértivevényes módon kell megküldeni és erre a fizetési meghagyás kézhezvételétől számított 15 nap van.

Az ellentmondás folytán az ügy perré alakul, tehát a legközelebbi dokumentumot már bíróságtól fogja kapni. Ha az ellentmondáskor még nem is, de legkésőbb a perré alakulásról való tudomásszerzéskor keressen fel egy HitelSikeres ügyvédet a képviselet érdekében. Ügyvédlista: Itt

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.