A Lombard rozsdás érvei

Az alábbi ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság már az új Pp. szabályai alapján kötelezte a Lombard Lízing Zrt. a törzskönyv kiadására.

Gépjármű vásárlási kölcsönhöz kapcsolódó opciós jog kikötésére hivatkozva tartotta magánál a törzskönyvet a törvény által meghatározott 5 éves időtartalmon túl is a hitelező pénzintézet. Az opciós jog törlésére vonatkozó nyilatkozatot kiadta, de a törzsköny kiadását megtagadta, mert álláspontja szerint azt jogszerűen tartja magánál mindaddig, amíg az adós az összes fizetési kötelezettségének eleget nem tett.

A bíróság azonban az adós jogi kéviselőjének állításait találta alaposnak és ítéletében kötelezte a Lombard Lízing Zrt-t a törzskönyv kiadására.

Az adóst dr. Csikász Levente ügyvéd képviselte

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.