A Merkantil Bank pervesztes lett

Másodfokon is érvénytelen az adós és a Merkantil Bank között 2007-ben létrejött, gépjármű vásárlási célú kölcsönszerződés.

Az elsőfokú bíróság döntését a másodfok szinte teljes egészében helybenhagyta. A korábbi indoklásokkal egyetértve megállapította, hogy a bank által csatolt okirati bizonyítékok nem támasztják alá azt, hogy a szerződéskötés előtt adtak volna tájékoztatást az adós számára az árfolyamkockázatról. Kimondta, hogy a perbeli kölcsönszerződésben az árfolyamkockázatot az adósra telepítő rendelkezések tisztességtelenek, ami a szerződés teljes érvénytelenségét eredményezi.

Az adós jogi képviseltét dr. Némethi Gábor ügyvéd látta el.

Banktechnikai számítások
Erdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298
web, kattintson

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.