Raiffeisen végrehajtás megszüntetve

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Raiffeisen Bank által indított végrehatási eljárást ítéletével megszüntette.

Az ítélet kimondja, hogy a bank nem adta meg azt a valós tájékoztatást az árfolyam változása miatti kockázatról, amely mentén az adós felelős döntést hozhatott volna, ezért a szerződés annak tisztességtelensége okán érvénytelen, így arra jogot alapítani nem lehet, a végrehajtási eljárást meg kell szüntetni.

Az ítéletben a bíróság figyelembe vette az Európai Unió Bíróságának C-51/17, C-186/16 valamint a C-227/18. számú végzéseit is.

Az Adóst dr. Madari Tibor ügyvéd képviselte az eljárás során, www.madari.hu

Banktechnikai számításokErdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298web, kattintson
Peres eljárásokban a jogkövetkezmény levonása kapcsán beadandó számítások, de egyéb az eljárás során felmerülő a kölcsönszerződés adataival elkészítendő számítások elvégzése esetén keresse Erdősi Évát.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Ügyével keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződésével kapcsolatos minden esetleges jogi lépést megbeszélhet. Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.