Raiffeisen lakásvásárlási kölcsön összegének meghatározása új árfolyamon

Fizetési meghagyással indult per eredménye, hogy a követelés összeségében körülbelül 10 millió forinttal csökkent, mivel a szerződés részben érvénytelen.

A bíróság megállapította, hogy az adós az árfolyamkockázatot 170,21 HUF/CHF törlesztési árfolyamig köteles csak viselni, mivel a Bank az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatásban ezt az értéket jelölte meg.

“Megvizsgálva az alperes által adott, a felperes által aláírt tájékoztatót az abban szereplő táblázat alapján kitűnik az, hogy a táblázatban szereplő forint és svájci frank kamatszint mellett milyen árfolyamváltozás esetén éri el a perbeli kölcsönszerződés törlesztőrészlete a forintkölcsön törléesztőrészletének összegét. Ez az árfolyam 170,21 Ft/CHF.”

Az adósi oldalon itt is nagy szerepet játszottak a pontos számításokkal aláítámasztott érvek.

Az adóst dr. Vámos Csilla és dr. Csuka Zoltán képviselték a perben

Bukliné dr. Vámos Csilla (Kaposvár) ügyvéd Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás ; mobil: 06 70 779 2375; email: vamoscsilla //kukac// gmail.com

Banktechnikai számításokErdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298web, kattintson
Peres eljárásokban a jogkövetkezmény levonása kapcsán beadandó számítások, de egyéb az eljárás során felmerülő a kölcsönszerződés adataival elkészítendő számítások elvégzése esetén keresse Erdősi Évát.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Ügyével keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződésével kapcsolatos minden esetleges jogi lépést megbeszélhet. Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.