Raiffeisen lakásvásárlási kölcsön összegének meghatározása új árfolyamon

Fizetési meghagyással indult per eredménye, hogy a követelés összeségében körülbelül 10 millió forinttal csökkent, mivel a szerződés részben érvénytelen.

A bíróság megállapította, hogy az adós az árfolyamkockázatot 170,21 HUF/CHF törlesztési árfolyamig köteles csak viselni, mivel a Bank az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatásban ezt az értéket jelölte meg.

„Megvizsgálva az alperes által adott, a felperes által aláírt tájékoztatót az abban szereplő táblázat alapján kitűnik az, hogy a táblázatban szereplő forint és svájci frank kamatszint mellett milyen árfolyamváltozás esetén éri el a perbeli kölcsönszerződés törlesztőrészlete a forintkölcsön törléesztőrészletének összegét. Ez az árfolyam 170,21 Ft/CHF.”

Az adósi oldalon itt is nagy szerepet játszottak a pontos számításokkal aláítámasztott érvek.

Az adóst dr. Vámos Csilla és dr. Csuka Zoltán képviselték a perben

Bukliné dr. Vámos Csilla (Kaposvár) ügyvéd Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás ; mobil: 06 70 779 2375; email: vamoscsilla //kukac// gmail.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.